De Kaart

“Voorgerechten”

Carpaccio Van Tonijn €20

GEKONFIJTE TOMAAT | CITROEN DRESSING | PAPRIKA

Rundstartaar €19

TRUFFEL | RUCOLA | PARMESAN

Consommé Van Ossenstaart €14

RAVIOLI | BOSCHAMPIGNONS

Ravioli Van Boschampignons €19

ITALIAANSE HAM | PECORINO KAAS

6 Oesters Irish Mór €26

Oosterse Proeverij €21

OESTER | TONIJN | BOUILLION | NOBASHI

“Hoofdgerechten”

Parelhoen Suprême €30

TRUFFEL SAUS | MARKT GROENTEN 

Filet Van Hertenrug €33

HERFSTGARNITUUR | WILD PEPER

Gebakken Eendenborst €28

GEGLACEERDE WINTERGROENTEN

Stoverij Van Everzwijn & Hert €27

SPEKJES | CHAMPIGNONS

Ravioli Van Boschampignons €27

ITALIAANSE HAM | PECORINO KAAS

Tongrolletjes €28

SPINAZIE | WITTE WIJNSAUS

Salade Met Krokante Nobashi Garnaal €27

SWEET CHILI DIP

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes €13

BRUGSE KAAS | SALADE

Handgerolde Garnaalkroketten €17

SALADE | CITROEN

Carpaccio Zalm & Sint-Jacobsvruchten €22

LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN

Tomatensoep €8

BALLETJES | ROOM

Carpaccio Runds €16

BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZONGEDROOGDE TOMAAT

Black Tiger Scampi’s €17

MADRASCURRY

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Steak Tartaar €26

A LA MINUTE BEREID | KLASSIEKE GARNITUUR | FRIETJES  

Steak Belgisch Wit Blauw €26

SALADE | SAUS NAAR KEUZE  

Filet Pure Belgisch Wit Blauw   €34

SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES

“Uit de zee”

Gebakken Sliptong €30

SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES

Black Tiger Scampi’s €25

TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN

Black Tiger Scampi’s €25

CURRYSAUS | FRIETJES 

“Kindergerechten”

Kinderspaghetti €13

SPAGHETTI | BOLOGNAISESAUS

Hamburger €13

FRIETJES | SLA

Fishstick €13

FRIETJES | TARTAARSAUS

Kindersteak €16

FRIETJES | NATUURSAUS

Gerookte Zalm €20

PETERSELIE | UI | CITROEN | MIERIKSWORTEL

Onze desserten

Dame Blanche €8

BOURBON VANILLE-IJS | CHOCOLADESAUS

Chocolademousse €8

CALLEBAUT® 811 Fair Trade | FRUIT

Crème Brûlée €9

Seizoens Sorbet 9

Kolonel €9

VODKA | CITROENSORBET

Chocolade moelleux met vanille-ijs €10 

BOURBON VANILLE-IJS | FRUIT

Assortiment Geaffineerde Kazen €12

ROZIJNENTOAST | FRUIT

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
€45 per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

 

Carpaccio Van Tonijn

GEKONFIJTE TOMAAT | CITROEN DRESSING | PAPRIKA 

***

Gebakken Eendenborst

GEGLACEERDE WINTERGROENTEN

OF

Tongrolletjes

SPINAZIE | WITTE WIJNSAUS

***

Dôme Van Chocolade

MOUSSE | CRÈME BRULEE

OF 

Assortiment Geaffineerde Kazen (Suppl €4)

ROZIJNENTOAST

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 45 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 26 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 45€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 50€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 55€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 60€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade