De Kaart

“Voorgerechten”

Aspergesoep €14
ROOM | PETERSELIE | BEENHAM

Asperges op Vlaamse wijze €19
BOTER | EIEREN | PETERSELIE

Asperges op Vlaamse wijze met beenham €21
BOTER | EIEREN | PETERSELIE

Ravioli Met Groene Asperges €21

Asperge Kroketjes Met Coppa Ham €18

Gebakken Coquille €21
COULIS VAN GEROOSTERDE PAPRIKA | RISOTTO

Tartaar Iberico Traag gegaard €19
PICKLES DRESSING

Thaise Carpaccio €19
PINDANOOTJES

“Hoofdgerechten”

Asperges op Vlaamse wijze €28
BOTER | EIEREN | PETERSELIE | KRIELTJES

Asperges op Vlaamse wijze met beenham €30
BOTER | EIEREN | PETERSELIE | KRIELTJES

Iberico Rug €29
SINGLE MALT │ DRAGON SAUS

Ravioli Met Groene Asperges €29 

Gebakken Skrei €31
WITTE WIJN SAUS │ GRAANMOSTERD

Gebakken Roodbaars €29
WITTE WIJNSAUS │ KERSTOMAAT │ PAPRIKA │ RISOTTO

Contrefilet Van Belgisch Wit Blauw €58  (2p)
SLAATJE │ SAUS NAAR KEUZE

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes €15
BRUGSE KAAS | SALADE

Handgerolde Garnaalkroketten €19
SALADE | CITROEN

Carpaccio Tonijn €22
LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN

Gerookte Zalm  €23
PETERSELIE | UI | CITROEN | MIERIKSWORTEL

Tomatensoep €10
BALLETJES | ROOM

Carpaccio Runds €18
BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZONGEDROOGDE TOMAAT

Black Tiger Scampi’s €18
MADRASCURRY

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Steak Tartaar €27
À LA MINUTE BEREID | KLASSIEKE GARNITUUR | FRIETJES  

Steak Belgisch Wit Blauw €27
SALADE | SAUS NAAR KEUZE  

Filet Pure Belgisch Wit Blauw  €36
SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES

“Uit de zee”

Gebakken Zeetong €37
SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES

Black Tiger Scampi’s €27
TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN

Black Tiger Scampi’s €27
CURRYSAUS | FRIETJES 

“Kindergerechten”

Kinderspaghetti €14
SPAGHETTI | BOLOGNAISESAUS

Hamburger €14
FRIETJES | SLA

Fishstick €14
FRIETJES | TARTAARSAUS

Kindersteak €17
FRIETJES | NATUURSAUS

Onze desserten

Dame Blanche €9
BOURBON VANILLE-IJS | CHOCOLADESAUS

Chocolademousse €9
CALLEBAUT® 811 Fair Trade | FRUIT

Crème Brûlée €10

Seizoens Sorbet €10

Kolonel €10
VODKA | CITROENSORBET

Chocolade moelleux met vanille-ijs €12
BOURBON VANILLE-IJS | FRUIT

Assortiment Geaffineerde Kazen €13
ROZIJNENTOAST | FRUIT

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
€47 per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

 

Trio Van Asperges

***

Iberico Rug
DRAGON SAUS

Of

Gebakken Roodbaars
WITTE WIJN SAUS │ KERSTOMAAT │ PAPRIKA │ RISOTTO

***

Profiteroles
VANILLE-IJS │ CHOCOLADESAUS

Of

Assortiment Geaffineerde Kazen (Suppl €4)
ROZIJNENTOAST

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 45 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 26 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 45€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 50€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 55€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 60€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade