De Kaart

“Voorgerechten”

 

Zeeuwse Mosselen & Scampi

THAISECURRY €18

 

Trio Van Eend

TERRINE | GANACHE | GEROOKTE EEND €19

 

King Crab   

GEGRILD | TIJMBOTER €26

 

Ravioli Van Kalf en Kip

KALFSZWEZERIK | TRUFFEL VELOUTÉ €19

 

Serranoham 36 maanden

ZUIDERSE TOAST | TOMAATENSALSA €18

“Zeeuwse Mosselen”

Mosselen natuur €26

Mosselen met witte wijn €27

Mosselen met look €27

Mosselen op Thaise wijze €28

RODE CURRY | COCOSMELK | PAPRIKA

 

“Hoofdgerechten”

Griekse Salade

FETA | TONJN €25 

 

Langzaam Gegaarde Kalfsheup

DRAGONJUS | HERFST CHAMPIGNONS €28

 

Gebakken Roodbaarsfilet

RODE CURRY|ZOETE AARDAPPEL€27

 

Ravioli Van Kalf en Kip

KALFSZWEZERIK | TRUFFEL VELOUTÉ €29

 

Tarbotmoot

GRAANMOSTERD | DUCHESSE AARDAPPELEN €36

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes

BRUGSE KAAS | SALADE €12

Handgerolde Garnaalkroketten

SALADE | CITROEN 16

Carpaccio Zalm & St. Jakobsvruchten

LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN €19

Gerookte Zalm

PETERSELIE | UI | CITROEN | MIERIKSWORTEL €19

Tomatensoep

BALLETJES | ROOM €7

Carpaccio Runds

BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZON-GEDROOGDE TOMAAT €15

Black Tiger Scampi’s

MADRASCURRY €16

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Kempische Entrecote

KRUIDENBOTER OF SAUS NAAR KEUZE €27

Steak Tartaar

A LA MINUTE BEREID | KLASSIEKE GARNITUUR | FRIETJES €25

Steak Belgisch Wit Blauw

SALADE | SAUS NAAR KEUZE €25

Filet Pure Belgisch Wit Blauw   

SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES €34

“Uit de zee”

Gebakken Zeetong

SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES €36

Black Tiger Scampi’s

TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN €24

Black Tiger Scampi’s

CURRYSAUS | FRIETJES €24

“Kindermenu”

Kinderspaghetti

SPAGHETTI | BOLONAISESAUS €12

Hamburger

FRIETJES | SLA €12

Fishstick

FRIETJES | TARTAARSAUS €12

Kindersteak

FRIETJES | NATUURSAUS €15

Onze desserten

Hoogstraatse Aardbeien

BASILICUM-IJS 9

Dame Blanche

BOURBON VANILLEIJS | CHOCOLADESAUS 8

Chocolademousse

CALLEBOUT 911 | FRUIT 8

Trio Van Chocolade

BROWNIE | CHOCOLADEMOUSSE | CHOCOLADEIJS 10

Crème Brulee €9

Chocolade Moelleux Met Vanille-ijs

BOURBON VANNILLEIJS | FRUIT 10

 

Assortiment Geaffineerde Kazen

ROZIJNENTOAST 12

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
42€ per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

 

Trio Van Eend

TERRINE | GANACHE | GEROOKTE EEND

***

Gebakken Roodbaarsfilet

RODE CURRY | ZOETE AARDAPPEL

of

Langzaam Gegaarde Kalfsheup

DRAGONJUS | HERFST CHAMPIGNONS

***

Frozen Sabayon

COULIS VAN WARME RODE VRUCHTEN

of

Assortiment Geaffineerde Kazen (suppl. €4)

ROZIJNENTOAST

Lunchmenu

Onze lunchkaart bevat lichtere maaltijden en is erg populair bij onze zakelijke klanten.  Maar bekijk zeker ook onze volledige menukaart.

3 GANGEN à 19.00€

Soep – voorgerecht

Hoofdgerecht

Dessert of koffie

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 40 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 21 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 40€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 45€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 50€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 55€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade