De Kaart

“Voorgerechten”

Ravioli Van Kalf en Kip  €19

KALFSZWEZERIK | TRUFFEL VELOUTÉ

Terrine Van Fazant €16

VIJGENCHUTNEY | BRIOCHE

Pompoensoep Met Parmahamtoast €14

CRÉME VAN GEBRANDE UI

King Crab  €26

GEGRILD | TIJMBOTER

“Roastbeef” Van Hert €17

TRUFFELDRESSING | GEMARINEERDE AKKERZWAMMEN

“Hoofdgerechten”

Fazantenborst €29

BRABANÇONNE OF FINE CHAMPAGNE

Filet Van Hertenrug €32

HERFSTGARNITUUR | WILD PEPER

Hazenrugfilet €33

SAVOOISTOEMP | PITTIGE WILDJUS MET SPEKJES

Stoverij Van Everzwijn & Hert €26

SPEKJES|CHAMPIGNONS | ZILVERUITJES

Gegratineerde Schelvis Filet €27

GRAANMOSTERD | DUCHESSE

Gebakken Pladijs €27

WITTEWIJN SAUS MET WORTEL | HERFST GARNITUUR

Duo Van Kempisch Zwijn & Speenvarken €27

BELGIAN PICKLES

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes  €12

BRUGSE KAAS | SALADE  

Handgerolde Garnaalkroketten  €16

SALADE | CITROEN

Carpaccio Zalm & Sint Jakobsvruchten  €19

LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN

Gerookte Zalm  €19

PETERSELIE | UI | CITROEN | MIERIKSWORTEL

Tomatensoep  €7

BALLETJES | ROOM

Carpaccio Runds  €15

BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZONGEDROOGDE TOMAAT

Black Tiger Scampi’s  €16

MADRASCURRY

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Kempische Entrecote  €27

KRUIDENBOTER OF SAUS NAAR KEUZE

Steak Tartaar  €25

A LA MINUTE BEREID | KLASSIEK GARNITUUR | FRIETJES

Steak Belgisch Wit Blauw  €25

SALADE | SAUS NAAR KEUZE

Filet Pure Belgisch Wit Blauw   €34

SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES

“Uit de zee”

Gebakken Zeetong  €36

SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES

Black Tiger Scampi’s  €24

TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN

Black Tiger Scampi’s  €24

CURRYSAUS | FRIETJES 

“Kindermenu”

Kinderspaghetti

SPAGHETTI | BOLONAISESAUS €12

Hamburger

FRIETJES | SLA €12

Fishstick

FRIETJES | TARTAARSAUS €12

Kindersteak

FRIETJES | NATUURSAUS €15

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
42€ per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

 

Pompoensoep Met Parmahamtoast

CREME VAN GEBRANDEN UIE

***

Duo Van Kempisch Zwijn & Speenvarken

BELGIAN PICKLES

OF

 Gebakken Pladijs

WITTEWIJN SAUS MET WORTEL|HERFST GARNITUUR

***

Bavarois Van Peer

OF

Assortiment Geaffineerde Kazen (Suppl. €4)

ROZIJNENTOAST

Lunchmenu

Onze lunchkaart bevat lichtere maaltijden en is erg populair bij onze zakelijke klanten.  Maar bekijk zeker ook onze volledige menukaart.

3 GANGEN à 19.00€

Soep – voorgerecht

Hoofdgerecht

Dessert of koffie

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 40 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 21 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 40€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 45€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 50€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 55€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade

Onze desserten

Dame Blanche  €8

BOURBON VANILLEIJS | CHOCOLADESAUS

Chocolademousse  €8

CALLEBOUT 911 | FRUIT

Trio van chocolade  €10

BROWNIE | COCOLADEMOUSSE | CHOCOLADEIJS

Crème Brulee €9

Café Glacé €9

Bavarois Van Peer 10

Chocolade moelleux met vanille-ijs  €10

BOURBON VANNILLEIJS | FRUIT

 

Assortiment geaffineerde kazen  €12

ROZIJNENTOAST | FRUIT