De Kaart

“Voorgerechten”

Stoofpotje Van Zeeuwse Mosselen €18

PAPRIKA| DRAGON | VENKEL  

6 Oesters Irish Mór €26

Oosterse Rundstartaar €18

SOJA MAYONAISE | KROKANTE UI

Thais Mosselsoepje €14

ZEEVRUCHTEN | RODE CURRY

“Zeeuwse Mosselen”

Mosselen natuur €27

Mosselen met witte wijn €28

Mosselen met look €28

ONZE MOSSELEN WORDEN GESERVEERD MET FRIETEN EN MOSSELSAUS

 

“Hoofdgerechten”

Gebakken Pladijsfilet €27

GEPLETTE AARDAPPEL | GROENKRUIDEN SAUS

Ossobuco €30

TOMATENGROENTEN SAUS | VERSE KRUIDEN | LINGUINI PASTA

Paling In’t Groen €34

Spareribs Met Honingmarinade €26

SEIZOENSSALADE | GEPOFTE AARDAPPEL

Salade Met Krokante Tongfilets €27

VERSE TARTAAR

Salade Van Gegrilde Kip €23

Thai Beef Salade €26

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes €12

BRUGSE KAAS | SALADE

Handgerolde Garnaalkroketten €16

SALADE | CITROEN

Carpaccio Zalm & Sint-Jacobsvruchten €22

LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN

Gerookte Zalm €19

PETERSELIE | UI | CITROEN | MIERIKSWORTEL 

Tomatensoep €7

BALLETJES | ROOM

Carpaccio Rund €16

BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZONGEDROOGDE TOMAAT

Black Tiger Scampi’s €16

MADRASCURRY

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Kalfsribeye €29

GRATIN VAN TOMAAT MOZARELLA

Steak Tartaar €25

A LA MINUTE BEREID | KLASSIEKE GARNITUUR | FRIETJES  

Steak Belgisch Wit Blauw €25

SALADE | SAUS NAAR KEUZE  

Filet Pure Belgisch Wit Blauw   €34

SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES

“Uit de zee”

Gebakken Sliptong €30

SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES

Black Tiger Scampi’s €24

TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN

Black Tiger Scampi’s €24

CURRYSAUS | FRIETJES 

“Kindermenu”

Kinderspaghetti

SPAGHETTI | BOLOGNAISESAUS €12

Hamburger €12

FRIETJES | SLA

Fishstick €12

FRIETJES | TARTAARSAUS

Kindersteak €15

FRIETJES | NATUURSAUS

Onze desserten

Dame Blanche €8

BOURBON VANILLE-IJS | CHOCOLADESAUS

Chocolademousse €8

CALLEBAUT® 811 Fair Trade | FRUIT

Crème Brûlée €9

Hoogstraten® Aardbeien Natuur €8

Hoogstraten® Aardbeien Basilicum €9 

BASILICUM-IJS

Hoogstraten® Aardbeien Vanille €9

VANILLE-IJS

Seizoens Sorbet 9

Kolonel €9

VODKA | CITROENSORBET

Chocolade moelleux met vanille-ijs €10 

BOURBON VANILLE-IJS | FRUIT

Assortiment Geaffineerde Kazen €12

ROZIJNENTOAST | FRUIT

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
€45 per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

Thais Mosselsoepje

ZEEVRUCHTEN | RODE CURRY

***

Gebakken Pladijsfilet

GEPLETTE AARDAPPEL | GROENEKRUIDEN SAUS

OF 

Black Agnus Filet “Bordelaise”

AKKERZWAMMEN | GIROLLES

***

Vanille-ijs Met Warme Bosvruchten

ROOD FRUIT

OF 

Assortiment geaffineerde kazen (supplement €4)

ROZIJNENTOAST | FRUIT

Lunch Suggestie

Onze lunch suggesties zijn licht verteerbare maaltijden en zijn erg populair bij onze zakelijke klanten.  Maar bekijk zeker ook onze volledige menukaart.

Lunch Suggestie à 19€

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 45 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 26 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 45€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 50€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 55€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 60€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade