De Kaart

“Voorgerechten”

Zomers Vispalet €18  

GUACAMOLE | LIMOEN MAYONAISE

Hollandse nieuw maatjes €4.5/st

Burrata €18

TOMAAT | BALSAMICO 

Kalfszwezeriken €21

JONGE SPINAZIE | CURRY SAUS  

Oosterse Rundscarpaccio €19

PINDANOTEN | SOJADRESSING | LIMOENMAYO

6 Oesters Irish Mór €26

“Hoofdgerechten”

Rogvleugel €28

PROVENÇAALSE SAUS | GEPLETTE AARDAPPEL 

Mixed Grill Van Polder Varken €28 

KRUIDEN BOTER | KOOLSLA | CHIMICHURRI

HAASJE | SPIERING | WORSTJE | SPEK

Gambas €29

RODE CURRY 

Gegrilde KalfsRibeye €29

KRUIDEN BOTER OF SAUS NAAR KEUZE

Salade Burrata €26

Salade Met Gelakte Gambas €29

De Kaart

Hierbij een overzicht van onze kaart.  Vergeet zeker niet even te kijken naar onze actuele Suggesties.
‘s Middags bieden we bovendien een Lunchkaart aan, met lichtere gerechten.

Voorgerechten

Kaaskroketjes €13

BRUGSE KAAS | SALADE

Handgerolde Garnaalkroketten €18

SALADE | CITROEN

Carpaccio Tonijn €21

LIMOENVINAIGRETTE | GROENE KRUIDEN

Tomatensoep €8

BALLETJES | ROOM

Carpaccio Runds €17

BASILICUMDRESSING | PARMESAN | ZONGEDROOGDE TOMAAT

Black Tiger Scampi’s €17

MADRASCURRY

Hoofdgerechten

“Van ’t veld”

Steak Tartaar €26

À LA MINUTE BEREID | KLASSIEKE GARNITUUR | FRIETJES  

Steak Belgisch Wit Blauw €26

SALADE | SAUS NAAR KEUZE  

Filet Pure Belgisch Wit Blauw  €34

SEIZOENSGROENTEN | SAUS NAAR KEUZE | FRIETJES

“Uit de zee”

Gebakken Zeetong €38

SALADE | HOEVEBOTER | FRIETJES

Black Tiger Scampi’s €25

TAGLIATELLE | TOMAAT BASILICUMSAUS | PARMESAN

Black Tiger Scampi’s €25

CURRYSAUS | FRIETJES 

“Kindergerechten”

Kinderspaghetti €13

SPAGHETTI | BOLOGNAISESAUS

Hamburger €13

FRIETJES | SLA

Fishstick €13

FRIETJES | TARTAARSAUS

Kindersteak €16

FRIETJES | NATUURSAUS

Onze desserten

Dame Blanche €8

BOURBON VANILLE-IJS | CHOCOLADESAUS

Chocolademousse €8

CALLEBAUT® 811 Fair Trade | FRUIT

Crème Brûlée €9

Hoogstraatse aardbeien Natuur €9

Hoogstraatse aardbeien €10

BASILICUM-IJS

Hoogstraatse aardbeien 10

VANILLE-IJS

Seizoens Sorbet 9

Kolonel €9

VODKA | CITROENSORBET

Chocolade moelleux met vanille-ijs €10 

BOURBON VANILLE-IJS | FRUIT

Assortiment Geaffineerde Kazen €12

ROZIJNENTOAST | FRUIT

Marktmenu van de Chef

De Statie biedt naast de vaste kaart ook een maandelijks wisselend menu aan.
€45 per persoon, menu enkel per tafel te bestellen.

 

Zomers Vispalet

GUACAMOLE | LIMOEN MAYONAISE

***

Mixed Grill Van Polder Varken  

KRUIDEN BOTER | KOOLSLA | CHIMICHURRI

HAASJE | SPIERING | WORSTJE | SPEK

Of

Rogvleugel

PROVENÇAALSE SAUS | GEPLETTE AARDAPPEL

***

Tartelette

AARDBEIEN | VANILE-IJS

Of

Assortiment Geaffineerde Kazen (Suppl €4)

ROZIJNENTOAST

Feesten

Familiefeesten en bedrijfsfeesten

Informatie:

  • De Statie verzorgt diners tot 80 personen.
  • De samenstelling is seizoensafhankelijk, gebaseerd op ons maandmenu
  • Contacteer ons voor menu’s op maat (03 315 10 05) of bekijk de keuze menu’s in deze rubriek

Prijzen

  • Vanaf 45 euro per persoon
  • Drankenformule vanaf 19,5 euro per persoon (apero, wijn, water, koffie/thee)

Recepties & Walking dinners

Informatie:

  • Recepties mogelijk tot 120 personen
  • Formules met simpele hapjes tot uitgebreide mini-gerechten
  • Contacteer ons voor uw receptie op maat (03 315 10 05)

Prijzen:

  • Uitgebreide keuze aan formules, vanaf 26 euro

Kinderen en communiefeesten:

  • Ook kinderen zijn zeer welkom bij De Statie
  • Specifieke kindergerechten beschikbaar (zie kinderkaart)
  • Voor communiefeesten wordt als nagerecht een ijslam geserveerd of nagerecht op aanvraag
  • Daarbij ook gratis hapjes bij het aperitief

Toegangkelijkheid:

  • Bewaakte privé parking
  • Vlot toegangkelijk voor rolstoelgebruikers

Voorstellen menu’s

Menu 45€

  • Carpaccio van rundsvlees met basilicum, parmezaan en zongedroogde tomaatjes
  • Op de huid gebakken zeebaars met een crème van Kempische zandwortel

of

  • Suprême van parelhoen met dragon, erwtencrème en akkerzwam
  • Callebaut chocolade brownie met vanilleijs

Menu 50€

  • Italiaanse gedroogde ham met kruidenslaatje
  • Wortelsoepje met Brechtse ham
  • Krokant gebakken eendenborst met seizoensgroenten en gekarameliseerde appel en lichte portojus

of

  • Op de huid gebakken kabeljauw met geplette aardappel en blanke botersaus
  • Parfait van champagne en limoncello

Menu 55€

  • Terrine van gerookte en gemarineerde Schose zalm met polderaardappel en groenekruiden dressing
  • Bisque van schaaldieren
  • Duo van lamskroon en lamsfilet in een jus van rozemarijn en seizoensgroenten
  • Tiramisu

Menu 60€

  • Carpaccio van St. Jakobsvruchten en zalm met limoenvinaigrette en groene kruiden
  • Heldere bouillon met verse tuinkruiden
  • Ossenhaas (filet pure) in rode wijnsaus met seizoensgroenten

of

  • Filet van jonge tarbot, aardappelbrandade met verse tuinkruiden, grijze garnalen en witte wijnsaus
  • Trio van chocolade